15. října 2010

Pro všechny a pro přátele

Některé příspěvky dáváš na stránku pro všechny, abys inspirovala,sdílela,pochlubila se. Mnohé jsou však určené jen pro lidi, kterým důvěřuješ. Jsou příliš osobní. Odteď to můžeš takto rozdělit. Vytvoř si okruh lidí, kterým důvěřuješ - říkejme jim přátelé. Vždy, když budeš nahrávat album, psát krátkou zprávu, novinku nebo celý článek, můžeš se rozhodnout,zda ji zveřejníš pro všechny nebo jen pro "přátele".

Jak si mohu někoho přidat do "přátel"?
Jdi do jeho fotoblogu - profilu - a požádej ho o přátelství prostřednictvím ikonky "přidat uživatele jako přítele". Přáteli se stanete po potvrzení přátelství druhou stranou.

Jak mám potvrdit přátelství?
Když Tě někdo požádá o přátelství, automaticky dostaneš OZNÁMENÍ do Interní pošty. V něm jsou informace o tom, kdo Tě požádal o přátelství a odkaz na automatické potvrzení, pokud jsi si jistá, kdo to je a chceš ho za přítele. Nebo vstoupíš do jeho fotoblogu,kde potvrdíš přátelství prostřednictvím ikonky "potvrď přátelství". A jste oficiálně přátelé.

Kde se mi zobrazují přátelé?
Přátelé se Ti zobrazují v Tvém fotoblogu v pravém menu pod profilem.

Vidím přátele jiných uživatelů?
Vidíš všechny přátele svých přátel. U ostatních uživatelů vidíš jen ty přátele, které máte společné.

Jak zveřejním příspěvek, který uvidí jen přátelé?
Když tvoříš nový příspěvek (album, článek,krátkou zprávu), můžeš se rozhodnout, kdo ho může vidět. Na výběr máš, zda ho budou vidět všichni, nebo jen Tvoji přátelé.

Ve fotoblogu se mi začaly objevovat zelené a oranžové čtverečky. Co to je?
Díky tomu víš, který příspěvek vidí všichni a který jen přátelé. Příspěvky pro všechny jsou označeny zeleným čtverečkem, jen pro přátele oranžovým čtverečkem.

Kde najdu příspěvky jen mých přátel?
V záložce Fotoblogy si vlevo můžeš vybrat - Od přátel.

Přátele si vybírejte poctivě! Nejde o to, mít jich co nejvíc (jak je tomu často na facebooku), ale mít tam ty uživatele, kterým důvěřuješ.

Asmira Team

Žádné komentáře:

Okomentovat